Ο κ. Γιώργος Κατσουράνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Εξέλιξης, έδωσε το παρών στο Startup Europe Week Crete, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, και μοιράστηκε με τους συμμετέχοντες τη σημασία της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας ως ευκαιρία που παράγει η κρίση για τη δημιουργία ποιοτικότερων εγχειρημάτων. Τόνισε δε τη σημασία αξιών όπως το πάθος για δημιουργία, η ανάληψη ευθυνών, η αυθεντικότητα, η εξωστρέφεια και η συνεργασία. 

Το Startup Europe Week Crete, πραγματοποιήθηκε από το Youth Entrepreneurship Club, το οποίο είναι ένας Μη κερδοσκοπικός, Μη Κυβερνητικός Οργανισμός με έδρα τα Χανιά που σκοπό έχει την προώθηση της έννοιας της νεανικής και κοινωνικής επιχειρηματικότητας και το να συνεισφέρει στην επαγγελματική κατάρτιση και να συμβάλλει στην δικτύωση των ευπαθών ομάδων.

Η Διημερίδα είχε σαν στόχο την παρουσίαση και ενίσχυση του τοπικού startup οικοσυστήματος. Με πάνω από 400 επισκέπτες, 45 ομιλητές 20 ώρες ομιλιών, τη βοήθεια 30 εθελοντών, την υποστήριξη 20 τοπικών φορέων, και την παρουσίαση 5 κρητικών startups σε pitching contest, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία.