Project Future!

Το Project Future είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο συνδέει την εκπαίδευση των νέων πτυχιούχων με την εύρεση εργασίας.

Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους νέους που θέλουν να εργαστούν και να διακριθούν στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς επενδύει στη στοχευμένη εκπαίδευση, σε τομείς της ελληνικής οικονομίας όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας, βοηθώντας τους νέους να ενταχθούν δυναμικά στην αγορά, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης.

Η "Εξέλιξη" αξιοποιώντας αποτελεσματικά την τεχνογνωσία των στελεχών της στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε θέματα επικοινωνίας, εξυπηρέτησης πελατείας και πωλήσεων, δημιούργησε το πρόγραμμα Project Future - Εxcellence in Customer Experience.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 80 ώρες εκπαίδευσης, που θα σε βοηθήσουν να αναγνωρίσεις και να αναπτύξεις τις ικανότητές σου στις αποτελεσματικές τεχνικές επικοινωνίας, εξυπηρέτησης και πωλήσεων, ώστε να συνεισφέρουν καθοριστικά στη διαμόρφωση άριστης εμπειρίας για τους πελάτες.  

Οι 80 ωρές του προγράμματος περιλαμβάνουν:

 • 56 ώρες διδασκαλίας στην αίθουσα στις 6 βασικές ενότητες:
  • Αποτελεσματική επικοινωνία με τον πελάτη: Ο ρόλος και η συμβολή της επικοινωνίας στην ικανοποίηση και στην πιστότητα των πελατών της επιχείρησης. Πώς διαμορφώνεται ένας αποτελεσματικός κώδικας συναντίληψης, ώστε να εδραιωθεί αποτελεσματικά η εμπιστοσύνη του πελάτη.
  • Μαθαίνοντας τις επιθυμίες και τις ανάγκες του πελάτη: Προσεγγίζοντας τον πελάτη, λαμβάνοντας υπόψη εκτός από τις επιθυμίες και τους φόβους του. Τί μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προσέγγιση του πελάτη και πώς εκείνος θα αισθανθεί σημαντικός και θα εμπιστευθεί εκτός από το προϊόν και τον πωλητή. Εδραιώνοντας σχέση αμοιβαίου συμφέροντος (win-win) μέσα από την εμπειρία της ενσυναίσθησης.
  • Παρουσίαση προτάσεων και λύσεων για την ικανοποίηση των αναγκών: Αποτελεσματική παρουσίαση των προϊόντων στους πελάτες. Χρησιμοποιώντας τη «σωστή» για τον κάθε πελάτη γλώσσα λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητές του/τη μοναδικότητά του. Πως οπτικοποιείται η πρστιθέμενη αξία των προϊόντων στην αντίληψη των πελατών.
  • Διαχείριση των αντιρρήσεων και των προβληματισμών: Η στρατηγική χειρισμούεπίλυσης καταστάσεων και η διαχείριση των διαθέσιμων λύσεων. Προσαρμογή στο επικοινωνιακό προφίλ του πελάτη.
  • Αποτελεσματικό κλείσιμο για την ολοκλήρωση της πώλησης: Προκαλώντας τον ενθουσιασμό του υποψηφίου πελάτη του και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του με τα σωστά επιχειρήματα.
  • Αξιοποίηση ευκαιριών για συνδυαστικές πωλήσεις: Δημιουργία προϋποθέσεων ώστε ο πελάτης να δεχτεί να ακούσει πληροφορίες και για ένα άλλο / διαφορετικό προϊόν που ταιριάζει στο προφίλ αλλά και τις ανάγκές του.
 • 16 ώρες project based εργασίας (homework practice)
 • 8 ώρες project (homework) για την αξιολόγηση και πιστοποίηση 

Οφέλη:

Το πρόγραμμα Project Future - Excellence in Customer Experience θα σε βοηθήσει να διεκδικήσεις μια θέση εργασίας στον ανταγωνιστικό κόσμο των επιχειρήσεων, προσφέροντάς σου ολοκληρωμένη θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση στον τομέα της επικοινωνίας και των πωλήσεων, που αποτελούν σημαντικά εφόδια για κάθε στέλεχος επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως του ρόλου του. Παράλληλα απαντά σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως: 

 • Πώς η πελατοκεντρική νοοτροπία μπορεί να με στηρίξει στο να καταστώ ένα εξαιρετικό στέλεχος σε οποιαδήποτε αγορά;
 • Πώς η πελατοκεντρική πρακτική μπορεί να μου προσδώσει το απαραίτητο κύρος, ώστε να επιτυγχάνω αληθινή σχέση συνεργασίας και αυθεντικής επαφής με τον πελάτη μου;

Παράλληλα, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και να δικτυωθείς με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.

Σε ποιους απευθύνεται:

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για νέους/ες που επιθυμούν να ενισχύσουν το πάθος τους για παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και υλοποιείται από εισηγητές εξειδικευμένους στο χώρο της επικοινωνίας και των πωλήσεων. Η κατανόηση, η ικανοποίηση αλλά και η υπέρβαση των προσδοκιών του πελάτη, αποτελούν περιζήτητα χαρακτηριστικά σε όλες τις επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Θα πραγματοποιηθούν 2 διοργανώσεις για το Project Future - Excellence in Customer Experience, σύμφωνα με τον παρακάτω προγραμματισμό.

1ο τμήμα

Ημερομηνία έναρξης: 19 Νοεμβρίου

Ημερομηνία λήξης: 3 Δεκεμβρίου

Συχνότητα μαθημάτων: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή,  9:00 – 17:00

2ο τμήμα

Ημερομηνία έναρξης: 20 Νοεμβρίου

Ημερομηνία λήξης: 6 Δεκεμβρίου

Συχνότητα μαθημάτων: Τρίτη - Πέμπτη,  9:00 – 17:00 και μια Τετάρτη στις 5/12, 9:00 – 17:00

Τόπος υλοποίησης: Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη (Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας - Καστρί, Ν.Ερυθραία)

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση έως και τις 19 Οκτωβρίου, στο www.projectfuture.gr