Project Future!

Το Project Future είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο συνδέει την εκπαίδευση των νέων πτυχιούχων με την εύρεση εργασίας.

Στόχος του προγράμματος, είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους νέους που θέλουν να εργαστούν και να διακριθούν στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς επενδύει στη στοχευμένη εκπαίδευση, σε τομείς της ελληνικής οικονομίας όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας, βοηθώντας τους νέους να ενταχθούν δυναμικά στην αγορά, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης.

Η «Εξέλιξη» υλοποιεί το πρόγραμμα Project Future - Digital Marketing Young Practitioners, διάρκειας 116 ωρών, αξιοποιώντας τη στρατηγική της συνεργασία με την Convert Group και την μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτηθεί τα τελευταία 6 χρόνια από την υλοποίηση της e-Academy. Πρόκειται για την πρώτη και πιο επιτυχημένη ακαδημία Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα με 2 ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, που αριθμούν πάνω από 700 αποφοίτους από μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες.

Το Project Future - Digital Marketing Young Practitioners είναι ένα ολοκληρωμένο course, που συνδυάζει τη θεωρητική εκπαίδευση και την πρακτική εξάσκηση με workshops & case studies. 

Περιλαμβάνει 81 ώρες εξειδίκευσης σε τεχνικές, εργαλεία και στρατηγικές που οδηγούν στο χτίσιμο μιας επιτυχημένης digital επικοινωνίας και ολοκληρώνεται με ένα 2ήμερο digicamp όπου οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν digital στρατηγική σε πραγματικά cases μεγάλων εταιρειών. 

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

81 ώρες διδασκαλίας στις ενότητες:

 • Fundamentals of Digital Marketing: Εισαγωγή στο digital marketing με επεξήγηση των βασικών εννοιών και ανάλυση των διαφορών με το offline marketing
 • Δημιουργώντας Brand on Line: Προσεγγίζοντας τις τεχνικές αποτελεσματικού branding
 • Digital Publishing: Εκπαίδευση σε στρατηγική και τεχνικές στο digital publishing για τη δημιουργία και το διαμοιρασμό ψηφιακού περιεχομένου
 • eMail Marketing: Σχεδιασμός και υλοποίηση πετυχημένων e-mail marketing ενεργειών, με συνεχή βελτιστοποίηση και αποτελεσματικές ενέργειες user acquisition & user activation
 • SEO: Οι σωστές στρατηγικές σε όλα τα επίπεδα (περιεχομένου, τεχνικών, social media, on & off-site, κτλ) για τη βελτίωση της θέσης ενός site στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης
 • Selecting an agency for your website: Εκπαίδευση στα τεχνικά ζητήματα ενός website και ζητήματα συνεργασίας με το agency που θα το αναλάβει
 • Growth Hacking: Εκπαίδευση σε καινοτόμες digital marketing ενέργειες βασισμένες σε δεδομένα και μετρήσεις, με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος υλοποίησης και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα
 • Social Media: Σχεδιασμός και υλοποίηση στρατηγικής στα social media. Αποτελεσματικές προσεγγίσεις για πετυχημένη παρουσία στα 6-7 βασικά social networks και πρακτικά μαθήματα στησίματος λογαριασμού και social ads 
 • Mobile Marketing: Εισαγωγή στις ευκαιρίες και τους τρόπους χρήσης των κινητών τεχνολογιών και συσκευών (always-on) για αποδοτικό marketing σε στοχευμένο κοινό, περιεχόμενο και τοποθεσία
 • Pay Per Click: Στήσιμο και διαχείριση λογαριασμών Pay Per Click με εμβάθυνση σε στρατηγικές για κερδοφόρες αποδόσεις. Γίνεται πρακτική εκπαίδευση σε Google Adwords
 • Affiliate Marketing: Γνώση των βέλτιστων πρακτικών από την πλευρά του διαφημιζόμενου / merchant αλλά και του affiliate, για αποδοτικές καμπάνιες στο affiliate marketing
 • Web Analytics: Παρακολούθηση, ανάλυση και βελτιστοποίηση των online ενεργειών και παρουσίας μας μέσω web analytics, με χρήση actionable data και meaningful KPIs. Επιπλέον, γίνεται πρακτική εκπαίδευση σε Google Analytics
 • Conversion Rate Optimization: Θεωρία αλλά και πρακτική κατάρτιση σε εργαλεία conversion rate optimization για δημιουργία χρηστικών user interfaces στο desktop & mobile web
 • Online Competition Analysis: Εργαλεία και τακτικές για αξιολόγηση των online ανταγωνιστών μας
 • Instore Technologies for Digital Experiences: Οι φυσικοί χώροι εμπορικών καταστημάτων ή παροχής υπηρεσιών μεταμορφώνονται λόγω του omnichannel ταξιδιού του καταναλωτή και προσαρμόζονται με την χρήση ψηφιακών εργαλείων σε μία αναβαθμισμένη εμπειρία. Στο μάθημα αυτό αξιολογούμε αυτές τις τεχνολογίες.
 • eBusiness Consulting: Τι δουλειά κάνει, τι εργαλεία χρησιμοποιεί και ποια μεθοδολογία εφαρμόζει ένα σύμβουλος ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας. Εκπαίδευση από έναν από τους κορυφαίους eBusiness Consultants της Ελλάδας.
 • Coding for non-coders: Οι βασικές γνώσεις προγραμματισμού είναι απαραίτητες σε όλους, ωστόσο ελάχιστοι τις κατέχουν. Σε αυτό το μάθημα θα δοθεί η βάση του προγραμματισμού... για μη-προγραμματιστές! Εκπαίδευση από έναν κορυφαίο Engineering Professional της Ελλάδας, απόφοιτο του NTUA, του Stanford και του Harvard.
 • Data Science for non-data scientists: Η επιστήμη των Δεδομένων και τα Big Data ακούγονται πολύ συχνά τα τελευταία χρόνια, ωστόσο ελάχιστοι αντιλαμβάνονται τις δυνατότητες που αυτά μπορούν να προσφέρουν στους Marketeers. Σε αυτό το μάθημα θα δοθεί η βάση της Επιστήμης των Δεδομένων για μη-ειδικούς.
 • eCommerce Fundamentals: Εισαγωγή στις βασικές έννοιες και στα επιχειρηματικά μοντέλα του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από έναν από τους κορυφαίους eBusiness Consultants της Ελλάδας.
 • Digital Marketing & eCommerce for FMCGS: Οι πολυεθνικές εταιρείες καταναλωτικών αγαθών βρίσκονται σε ένα από τα μεγαλύτερα transformational journeys στην ιστορία τους: Το Digital & το eCommerce. Μία από τις πιο ικανές digital & eCommerce strategists των FMCGs θα σας εκπαιδεύσει στα βασικά.
 • Business Plan for an eBusiness: Διαμορφώνοντας ένα business plan και P&L 3ετίας για eBusiness Projects. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν αναλυτικό εργαλείο σε excel για τα δικά τους projects.

2ήμερο DigiCamp (20 ώρες)

Tο πρόγραμμα ολοκληρώνεται με το 2ήμερο Digicamp, όπου θα έχεις τη δυνατότητα να ολοκληρώσεις την εξειδικευμένη και πολύπλευρη γνώση μέσω πρακτικής εξάσκησης αλλά και να δικτυωθείς.

Κατά τη διάρκεια των 2 ημερών στο camp θα εφαρμόσεις απερίσπαστος, αποτελεσματικά και στην πράξη τα εργαλεία και τις τεχνικές του digital marketing, όπως τα διδάχτηκες καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής περιόδου.

Συνεργαζόμενος σε ομάδες, έχοντας στη διάθεσή σου όσο χρόνο χρειάζεται, αναλαμβάνεις την επίλυση ενός πραγματικού case που αφορά στη διαμόρφωση της digital marketing στρατηγικής για μεγάλες εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά. Το Final Digital Marketing Strategy Project, παρουσιάζεται από κάθε ομάδα τη δεύτερη ημέρα του camp σε επιτροπή, την οποία αποτελούν αναγνωρισμένα στελέχη εταιριών τις οποίες αφορά η digital marketing στρατηγική και δίνεται η απαραίτητη ανατροφοδότηση.

Digital Masters supported by Google

Σε όλους τους συμμετέχοντες δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιπλέον 10 ώρες εκπαίδευσης από τη Google. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού οι συμμετέχοντες θα δουν γιατί το γνωστό ρητό του John Wannamaker "Μισά από τα χρήματα που ξοδεύω για διαφήμιση είναι πεταμένα, το πρόβλημα είναι ότι δε γνωρίζω ποιο μισό" δεν έχει πλέον θέση στον κόσμο του digital marketing. Θα δούμε μαζί γιατί τα data και η δημιουργία audiences μπορούν να βοηθήσουν μια επιχείρηση να επενδύσει σωστά τα διαφημιστικά της κονδύλια. Την ίδια στιγμή θα δούμε πως καινούριες τεχνολογίες όπως οι programmatic πλατφόρμες έχουν πάρει την θέση τους στο digital αλλά και offline κόσμο. Τέλος για να χτίσουμε μια 360 κατανόηση θα ακουμπήσουμε το θέμα του creative και ποιες είναι οι βασικές αρχές που ισχύουν για ένα πετυχημένο δημιουργικό στις digital πλατφόρμες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για πέντε 2ώρα σεμινάρια τα οποία θα γίνουν στα γραφεία της εταιρίας και καλύπτουν τις ενότητες: Audience Strategies, YouTube for Branding & Performance purposes, Content Creation & Creative Best Practices, Programmatic Buying, Digital Marketing & Agency landscape.

Facebook - Tailor made e-learning course

To Blueprint είναι η παγκόσμια εκπαιδευτική πλατφόρμα του Facebook που έχει σαν στόχο να εφοδιάσει επαγγελματίες και επιχειρήσεις κάθε μεγέθους με την κατάλληλη γνώση πάνω στις δυνατότητες του δικτύου εφαρμογών και υπηρεσιών του Facebook, συνεισφέροντας στην επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων.

Το ειδικά προσαρμοσμένο σεμινάριο για to project future περιλαμβάνει 10 e-learning modules συνολικής διάρκειας 5 ωρών με τις παρακάτω θεματολογίες:

 • Introduction to marketing on facebook

 • Introduction to marketing on Instagram

 • Get started with advertising on facebook and Instagram

 • Ads manager

 • Boost your posts

 • Brand best practices

 • Audience insights

 • Facebook for b2b marketers

 • Creative inspirations for businesses

 • Measure campaign performance with ads reporting

Ο σχεδιασμός και συντονισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Convert Group και την ακαδημαϊκή επιμέλεια έχει ο Παναγιώτης Γκεζερλής, CEO της Convert Group.

Οφέλη:

Με τη λήξη του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα έχεις όλα τα εφόδια και τις δεξιότητες για να μπορείς να σχεδιάζεις, συντονίζεις, υλοποιείς και αξιολογείς digital marketing στρατηγική και online καμπάνιες στην πράξη, όπως επίσης και να δημιουργείς αποτελεσματικά ένα brand μέσω του digital marketing.

Έτσι, θα μπορείς να ακολουθήσεις νέα επαγγέλματα και ρόλους όπως Officer, Executive, Expert, Specialist σε: Online Marketing, Mobile Marketing, SEO / SEM, Digital Strategy, Performance Marketing, e-mail Marketing, Optimization, Online PR, Web Analytics, Content, e-Commerce. 

Παράλληλα, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και να δικτυωθείς με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.

Σε ποιους απευθύνεται:

Σε νέους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο δυναμικό χώρο του digital marketing.

Ημερομηνία έναρξης:  5 Μαΐου 2020

Ημερομηνία λήξης: 29 Μαΐου 2020

Συχνότητα μαθημάτων:  Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00 – 17:00 και το 2ήμερο Digicamp

Τόπος υλοποίησης: Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη (Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας - Καστρί, Ν.Ερυθραία)

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση κατά το διάστημα 4-24 Μαρτίου στο www.projectfuture.gr