Project Future!

Το Project Future είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο συνδέει την εκπαίδευση των νέων πτυχιούχων με την εύρεση εργασίας.

Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες για τους νέους που θέλουν να εργαστούν και να διακριθούν στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς επενδύει στη στοχευμένη εκπαίδευση, σε τομείς της ελληνικής οικονομίας όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας, βοηθώντας τους νέους να ενταχθούν δυναμικά στην αγορά, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης.

Η «Εξέλιξη» υποστηρίζει με δυναμισμό το έργο του Project Future, διαθέτοντας την τεχνογνωσία της στον τομέα της ανάπτυξης ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων: σχεδιάζει, υλοποιεί και εμπλουτίζει συγκεκριμένα πλαίσια εκπαιδευτικών δράσεων που καλύπτουν τόσο τις ευκαιρίες όσο και τις προκλήσεις της σύγχρονης business πραγματικότητας, σε όλους τους κρίσιμους τομείς πελατοκεντρικότητας: στην επικοινωνία, στην εξυπηρέτηση πελατών και στις πωλήσεις. Με αυτήν τη στόχευση, δημιούργησε το πρόγραμμα Project Future - Sales Excellence Academy.

Η δομή του προγράμματος αποτελείται από 80 ώρες εκπαίδευσης, που θα σε βοηθήσουν να αναδείξεις και να εξελίξεις τις ικανότητές σου έτσι ώστε να είσαι σε θέση να ανταποκρίνεσαι αποτελεσματικά σε νευραλγικές θέσεις επικοινωνίας, εξυπηρέτησης πελατών και πωλήσεων.

Δυνατά αποτελέσματα στις πωλήσεις δεν μπορούν να υπάρχουν χωρίς οι πελάτες να βιώνουν μια εξαιρετική εμπειρία επαφής με τον επαγγελματία που επικοινωνούν. Για το λόγο αυτό, και προκειμένου να μπορείς να δημιουργείς το δικό σου θετικό αποτύπωμα στη συνολική αντίληψη των πελατών, το πρόγραμμα των 80 ωρών περιλαμβάνει:

 • 56 ώρες διδασκαλίας στην αίθουσα στις 6 βασικές ενότητες:
  • Αποτελεσματική επικοινωνία με τον πελάτη: Διαμορφώνουμε έναν κώδικα επικοινωνίας που μεγιστοποιεί τα περιθώρια ικανοποίησης και πιστότητας των πελατών. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε με τον πελάτη μία καθαρή συναντίληψη, ώστε να μπορεί να μας εμπιστεύεται και να μας θεωρεί συνεργάτη του.
  • Μαθαίνοντας τις επιθυμίες και τις ανάγκες του πελάτη: Προσεγγίζουμε στρατηγικά τη συνολική εμπειρία του πελάτη, αξιοποιώντας τις επιθυμίες και σταθμίζοντας τους φόβους του. Η διαδρομή που ακολουθούμε, προκειμένου να ανακαλύψουμε σημεία επαφής για μια σχέση win-win αλλά και εμπόδια στην προσπάθεια για αμοιβαία ενσυναίσθηση, αποτελεί ένα σημαντικό κλειδί στην προσπάθειά μας να νιώθει σημαντικός και να μας βλέπει ως brand ambassadors.
  • Παρουσίαση προτάσεων και λύσεων για την ικανοποίηση των αναγκών: Ενεργοποιούμε συγκεκριμένες πρακτικές οπτικοποίησης της προστιθέμενης αξίας για κάθε λύση που επικοινωνούμε στον πελάτη. Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι η τεχνογνωσία που αναδεικνύουμε ως προς τη χαρτογράφηση της μοναδικότητας που έχει ο κάθε πελάτης, ώστε να συντονιζόμαστε μαζί του «στο ίδιο μήκος κύματος».
  • Διαχείριση των αντιρρήσεων και των προβληματισμών: Θέτουμε στο επίκεντρο της στρατηγικής μας δοκιμασμένες και αποτελεσματικές «δικλείδες διαχείρισης», ώστε να προφυλάσσουμε τη συνολική μας σχέση με τους πελάτες σε περιπτώσεις που οι καταστάσεις μας δυσκολεύουν.
  • Αποτελεσματικό κλείσιμο για την ολοκλήρωση της πώλησης: Αναδεικνύουμε την καθοριστική σημασία των τελευταίων φάσεων στις διαδικασίες πώλησης. Πρόκειται για την κρίσιμη χρονική στιγμή που ο πελάτης λαμβάνει αποφάσεις και ο στόχος μας είναι να του δημιουργούμε την απαραίτητη θετική ενέργεια ώστε η κατάληξη να είναι αμοιβαία επωφελής.
  • Αξιοποίηση ευκαιριών για συνδυαστικές πωλήσεις: Ανακαλύπτουμε με μεθοδικό τρόπο πολλαπλά «σημεία αφετηρίας» στην επαφή μας, ώστε οι πελάτες να είναι δεκτικοί σε πληροφορίες και ερεθίσματα που είναι συμβατά με το προφίλ και τις ανάγκες τους.
 • 16 ώρες project based εργασίας (homework practice)
 • 8 ώρες project (homework) για την αξιολόγηση και πιστοποίηση 


Οφέλη:

Το πρόγραμμα Project Future – Sales Excellence Academy στηρίζει την προσπάθειά σου να ενταχθείς στον ανταγωνιστικό κόσμο των επιχειρήσεων, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλέγμα θεωρητικής εκπαίδευσης και πρακτικής εξάσκησης στους τομείς της επικοινωνίας και των πωλήσεων. Πρόκειται για ένα κρίσιμο πεδίο επαγγελματικής δράσης στη σύγχρονη αγορά εργασίας, καθώς αναδεικνύει τα ταλαντούχα στελέχη κάθε επιχείρησης.  

Παράλληλα σε βοηθά να διαμορφώσεις τις δικές σου απαντήσεις σε «καυτά» ερωτήματα, όπως: 

 • Πώς η πελατοκεντρική νοοτροπία μπορεί να με στηρίξει στο να καταστώ ένα εξαιρετικό στέλεχος πωλήσεων σε οποιαδήποτε αγορά;
 • Πώς η πελατοκεντρική πρακτική μπορεί να μου προσδώσει το απαραίτητο κύρος, ώστε να επιτυγχάνω αληθινή σχέση συνεργασίας και αυθεντικής επαφής με τον πελάτη μου;

Παράλληλα, θα έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και να δικτυωθείς με καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου.


Σε ποιους απευθύνεται:

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για νέους/ες που επιθυμούν να αναδειχθούν στην αγορά εργασίας μέσω τις επιτυχίας τους σε θέσεις πωλήσεων & business development, οι οποίοι θα μπορούν να παρέχουν ένα «άριστο αποτύπωμα εμπειρίας» στην αντίληψη του κάθε πελάτη. Οι επιχειρήσεις αναζητούν συνεχώς στελέχη που να είναι σε θέση να υπερβαίνουν τις προσδοκίες των πελατών και η αποστολή του Project Future – Sales Excellence Academy είναι να συνεισφέρει στη διαμόρφωση αυτών των πολύτιμων επαγγελματιών.

Θα πραγματοποιηθεί 1 διοργάνωση για το Project Future – Sales Excellence Academy, σύμφωνα με τον παρακάτω προγραμματισμό.

Ημερομηνία έναρξης:                     7 Μαΐου 2019

Ημερομηνία λήξης:                         20 Μαΐου 2019  

Συχνότητα μαθημάτων:               7 - 9 - 10 – 14 – 16 – 17 - 20 Μαΐου,  ώρες 9:00 – 17:00

Η εισηγήτρια: Ηρώ Τέντε - Senior Learning Consultant, Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη 

Τόπος υλοποίησης: Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη (Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας - Καστρί, Ν. Ερυθραία)

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση έως και τις 22 Μαρτίου, στο www.projectfuture.gr