Μετά τις σπουδές του σε Μαθηματικά & Τεχνητή Νοημοσύνη (BSc) και σε Information Systems (MSc) στο εξωτερικό, ο Αλέξανδρος ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως προγραμματιστής ιστοσελίδων και εφαρμογών στο διαδίκτυο.

Το 2008 αναλαμβάνει τα operations της εταιρίας Prooptiki Holdings όπου και σχεδίασε και υλοποίησε το αρχικό επιχειρησιακό σχέδιο των portals της εταιρίας και το 2009 ανέλαβε το digital τμήμα της διαφημιστικής εταιρίας Piece of Cake με την οποία συμμετείχε στο λανσάρισμα του Melinamay.com που ήταν το πρώτο flash sales e-shop της Ελληνικής αγοράς.

Το 2011 συν-ιδρύει την εταιρία Digilex η οποία παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου καθώς και υπηρεσίες digital marketing και η οποία έχει στην ιδιοκτησία της 4 sites.

Ένα από αυτά είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα Snatch.gr το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 σημειώνοντας ανοδική πορεία μέχρι και σήμερα και το οποίο εμπορεύεται διάφορες κατηγορίες προϊόντων με έμφαση στα gadgets, στα είδη σπιτιού και στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

Ο Αλέξανδρος έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με όλα τα στάδια σχεδιασμού, κατασκευής και προώθησης ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και έχει εμπειρία σε όλες τις τεχνικές του online marketing, στο business development, στο project management και στο personnel recruiting.

Σεμινάρια από αυτό τον εισηγητή:

e-Commerce Project Manager
  • 80 ώρες
  • Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη
Digital Marketing Practitioner
  • 115 ώρες
  • Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη