Πώς να προωθήσετε σωστά τη σελίδα σας στο Facebook

preloader

H δημιουργία μιας εταιρικής σελίδας στο Facebook θεωρείται αυτονόητο συστατικό της στρατηγικής marketing για κάθε μεγέθους επιχειρήσεις. Όμως δεν αρκεί μόνο η αναγγελία της παρουσίας της επιχείρησης σας στο Facebook, για να εγγυηθεί την επιτυχή διάδοση του μηνύματός σας. Υπάρχουν συγκεκριμένες τακτικές & μέθοδοι που αν τις ακολουθήσετε, θα βοηθήσουν να προσεγγίσετε αποτελεσματικότερα το κοινό σας:

  • Διαφημίστε τη νέα σας σελίδα μέσα από τα υπόλοιπα online κανάλια που διαθέτετε. Μερικά από αυτά είναι ασφαλώς το website της επιχείρησης, τα newsletters που ενδεχομένως στέλνετε σε συνεργάτες ή πελάτες και τα υπόλοιπα social media (Twitter, LinkedIn). Ανάλογα με τη σημασία που έχει η σελίδα σας για την στρατηγική σας, μπορείτε να αναγράφετε το URL της ακόμα και σε offline σημεία, όπως επαγγελματικές κάρτες και διαφημιστικά φυλλάδια.
  • Κοινοποιήστε τη σελίδα σας στους Facebook friends σας. Αυτό είναι κάτι που μπορούν να κάνουν και συνεργάτες σας –αλλά μία φορά. Δεν είναι σωστό να τους ενοχλείτε διαρκώς. Η αναπαραγωγή του περιεχομένου της σελίδας σας από εσάς και τους συνεργάτες σας στις προσωπικές σας σελίδες είναι συνήθης πρακτική, πάντως.
  • Παράγετε τακτικά αξιόλογο και πρωτότυπο περιεχόμενο, που οι αναγνώστες σας θέλουν να διαβάζουν και να μοιράζονται. Παρ’ όλο που μετά τις τελευταίες αλλαγές στο Facebook ελάχιστα από τα posts της σελίδας σας εμφανίζονται σ’ αυτούς που σας έχουν κάνει like, η αξία του ποιοτικού περιεχομένου για τη διάδοση των μηνυμάτων της επιχείρησής σας εξακολουθεί να παραμένει μεγάλη. Είναι σημαντικό να προσφέρετε στους αναγνώστες σας ενδιαφέρουσες πληροφορίες και πλούσιο multimedia υλικό, που να ταυτίζονται με τα ενδιαφέροντά τους και να τους προτρέπουν να κάνουν engage σχολιάζοντας και κάνοντας like και share. 
  • Οι διαγωνισμοί στο Facebook είναι ένας συνήθης τρόπος για την εξασφάλιση likes –ωστόσο δεν είναι ο καλύτερος, καθώς προσελκύει ανθρώπους που ενδέχεται να μην έχουν κανένα ενδιαφέρον για το περιεχόμενο της σελίδας (ή τη δραστηριότητα της επιχείρησης) και να μην κάνουν ποτέ engage με το brand σας. Μόνο αν ο διαγωνισμός έχει άμεση σχέση με τη δραστηριότητα και τα προϊόντα της επιχείρησης, μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως εργαλείο προβολής.
  • Επενδύστε σε Facebook Ads. Η συγκεκριμένη υπηρεσία του Facebook επιτρέπει την προβολή της σελίδας σας ή περιεχομένου της σε απόλυτα στοχευμένα κοινά. Το κόστος είναι σχετικά χαμηλό και μετά τις πρόσφατες αλλαγές της πολιτικής του Facebook για τα pages, μια μικρή επένδυση εκεί πιθανότατα είναι μονόδρομος.